SR EN ISO 14001:2015
Sistemul de management al mediului - Standard de referință

Trăim într-o eră în care echilibrul între societate, economie și mediu este vital.

Nu ne mai permitem să gândim pe termen scurt, ci e nevoie să abordăm o dezvoltare durabilă, transparentă și responsabilă acum, pentru ca societatea și generațiile viitoare să beneficieze în continuare de resurse pentru nevoile lor.

Poluarea a crescut îngrijorător, resursele sunt exploatate ineficient, managementul deșeurilor este nu poate ține pasul cu diversitatea deșeurilor și a legislației în continuare, schimbările climatice sunt vizibile și toate acestea amenință grav biodiversitatea și ecosistemele.
Dar mai ales, ne amenință pe noi.

Vestea bună este că în încercarea de a balansa situația, legislația s-a dezvoltat în consecință și organizațiile adoptă o abordare sistematică a managementului de mediu.


Sistemul de management al mediului- Standard de referință ISO 14001:2015 oferă un cadru potrivit afacerii tale să funcționeze ținând cont de condițiile de mediu în concordanță cu nevoile socio-economice. Și mai important, te face competitive pe o piață tot mai aliniată la “trendul verde”.

Este aplicabil indiferent de mărimea organizației tale sau activitatea desfășurată și acordă atenție cu precădere ciclului de viață al produselor și serviciilor tale.

Beneficiile implementării acestui sistem sunt:

  • Evitarea amenzilor din partea Gărzii de Mediu care impugn anumite cerințe.
  • Reducerea costurilor prin utilizarea mai eficientă a resurselor organizației și reducerea riscului de producer a accidentelor de mediu.
  • Ai siguranță legală din punct de vedere al cerințelor pieței și normelor legislative. - siguranța în fața legii și evitarea amenzilor autorităților în domeniu.
  • Promovezi o imagine “verde” și asta te ajută la câștigarea și menținerea unei cote pe piață.
  • Previne și minimizează impactul activității firmei asupra mediului.
  • Te ajută să regândești procesul de realizare, distribuție, consum, din perspectiva ciclului de viață responsabil față de mediu.
  • Crește încrederea comunității, agențiilor guvernamentale, băncilor, asiguratorilor și clienților în politicile firmei tale.
  • Crește numărul de clienți pentru care criteriul de impact asupra mediului este esential în alegerea serviciilor.

Certificări pentru toate sistemele de management pentru care fac implementarea


Certificarea vine ca un pas firesc după decizia de a implementa un sistem de management în afacerea ta.

Este un proces care încununează schimbările pe care ai ales să le faci, chiar dacă este separat de implementarea unui standard ISO. Este efectuat de către organismele cu care lucrez în parteneriat ( le găsești aici ) și îți atestă oficial noul nivel la care ți-ai dus activitatea din firmă.

Fiind recunoscută ca reprezentant al acestor organisme de certificare, îți voi realiza auditul necesar care va valida calitatea serviciilor și produselor pe care le oferi clienților tăi, cât și transpunerea în activitate tot ce s-a declarat în documentația elaborată pe parcursul implementării sistemelor ISO.


Pentru a-ți clarifica orice aspect și a afla o ofertă, solicită o ședință de consultanță telefonică prin completare formularului AICI.

Citeste aici ghidul complet pentru ISO 14001:2015Calea Turzii nr.164 A,
Cluj, Cluj-Napoca,
Romania.

Urmareste-ne si aici: