Cum și de ce nu poate funcționa o companie fără resurse umane

Într-o companie, resursa umană este o resursă direct dependentă de alte tipuri de resurse. Degeaba vei avea la dispoziție resurse materiale, tehnologice sau informaționale dacă nu vei avea resurse umane competente să le folosească. Degeaba vei avea obiective organizaționale bine definite dacă nu vei avea oameni bine pregătiți care să te ajute în îndeplinirea lor. Din aceste motive și din multe altele, pe care le vom descoperi pe parcurs, spunem că serviciile HR se dovedesc de cele mai multe ori ca fiind cele mai importante servicii într-o companie.

Resursa umană este motorul companiei 

Precum motorul unui autoturism care pune în mișcare vehiculul așa este și resursa umană. Resursa umană se folosește de toate resursele disponibile ale companiei pentru a crea un mecanism eficient de organizare și desfășurare a firmei.  

Dintre toate resursele de care are nevoie o companie pentru a funcționa, resursa umană este singura capabilă să combine mai multe tipuri de resurse și să se folosească de altele pentru a se pune în valoare. De pildă, cu cât angajații unei firme vor avea la dispoziție mai multe resurse materiale, un spațiu de lucru organizat, un birou spațios, un laptop performant și diferite alte instrumente de lucru, cu atât angajatul respectiv se va simți mai bine atunci când muncește.  

Nu le poți face tu pe toate

 În mod cert, oricât de convins ai fi ca manager al unei organizații că te vei descurca tu cu toate și, mai mult decât atât, că le vei face mai bine decât angajații tăi, vei ajunge de mai multe ori într-un punct din care nu vei mai putea ieși. Rezultatele pe care le aduce resursa umană în compania ta depind exclusiv de tine, de modul în care faci selecția angajaților, de resursele pe care le pui la dispoziție, de tehnicile de motivare pe care le folosești și de gradul în care le îndeplinești cerințele. Dacă vrei să ajungi în top vei avea nevoie și de alți oameni în jurul tău.  

Unde-s mulți, puterea crește

Un vechi proverb din popor ne spune că „unde-s mulți, puterea crește”. Acest proverb se poate aplica foarte bine și în cadrul companiei tale. Dacă ai început de unul singur sau împreună cu un prieten afacerea care astăzi numără zeci de angajați trebuie să știi foarte bine că fără angajații tăi nu ai fi ajuns în punctul în care te afli acum. Cu cât o organizație crește, cu atât crește și volumul de muncă. Astfel că un număr mai mare de angajați va aduce automat și rezultate cât mai mari.

Mai multe minți, mai multe viziuni

Suntem creați să conviețuim alături de alte persoane, să împărtășim cu alte persoane problemele noastre. Și de cele mai multe ori, ne dăm seamă că soluția cea mai bună vine din exterior, de la o persoană care nu este implicată direct în problemă și vede lucrurile obiectiv. Asta se întâmplă și în cadrul unei companii. În situațiile în care se caută soluții la diferite probleme, resursa umană a companiei tale poate deține soluțiile la problemele tale. Resursa umană este singură resursa capabilă de creație, de idei inovatoare.

 Așadar, există numeroase motive pentru care o companie nu ar putea funcționa fără resurse umane deloc sau dacă ar funcționa, ar funcționa prost. Investițiile în resursa umană sunt investiții sigure, durabile, pe termen lung, eficiente, valoroase și care se dovedesc că produc cele mai importante rezultate.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: