Ce înseamnă, de fapt, ISO?

Dacă ești antreprenor sau manager și ești la cârma unei afaceri, cu siguranță ai auzit de standardele ISO. Ai auzit că probabil, concurența ta le are și ai fost sfătuit că ar fi bine să le obții și tu.

Dar poate nu ți s-a explicat niciodată care este proveniența lor, de ce acestea sunt atât de importante în dezvoltarea afacerii tale și ce beneficii reale aduc ele în businessul tău.

Eu aș vrea să-ți răspund la aceste întrebări, pentru că înainte de toate, vreau să știi pentru ce anume dai banii, atunci când te decizi să investești în aceste certificări. Alegerea ta să fie una conștientă, strategică, nu doar pentru a îndeplini anumite obligații sau condiții.

În plus, te voi ajuta să înțelegi valoarea unui serviciu, din care poți exploata cu succes toate beneficiile tale, ce derivă din implementarea acestor sisteme de standardizare.

Cine stabilește, totuși, aceste standarde?

Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) este o organizație declarată nonguvernamentală, cu Secretariatul central la Geneva, Elveția. În componența ei intră o întreagă rețea de institute naționale din 157 de țări, printre care și România este membră. Coordonarea întregului sistem se face de la sediul central elvețian. Poziționarea ei ca instituție este între cele două sectoare de activitate, public și privat.

Acest lucru datorită componenței sale care înglobează atât reprezentanți ai guvernelor naționale, cât și membri care aparțin exclusiv sectorului privat. Această poziție strategică, creează o legătură benefică între cele două sectoare. Mai ales când se caută soluții care să îndeplinească atât cerințele activităților comerciale, cât și să servească nevoilor societății.

De ce standardizare internațională, dacă businessul meu este local?

Ideea de standardizare s-a născut, firesc, din nevoile consumatorilor, printre care de altfel, ne numărăm și noi, prestatorii de servicii sau creatorii de produs. 

Așa-i că observăm imediat când un serviciu sau produs cumpărat prezintă o calitate slabă, fie ca material, proces de realizare sau de prezentare?

Așa-i că în era în care la un click distanță avem orice informație, reperele noastre nu mai sunt doar din piața locală/națională, ci ne raportăm deja la nivel international?

Așadar, pentru eliminarea greșelilor, îmbunătățirea calității și menținerea ei în toate aspectele unui serviciu sau produs, s-au căutat o serie de reguli, coordonate și caracteristici, care să creeze un standard.

Acest standard acționează ca un filtru pentru majoritatea produselor și serviciilor dintr-un anumit sector de industrie și va asigura alinierea acestora cu nevoile și cerințele noastre, ale consumatorilor.

Standardizarea nu este decisă doar la nivelul unei țări. Se extinde prin înțelegerile consensuale între repezentanții naționali ai pilonilor economici implicati – furnizori, utilizatori, reglementatorii guvernului si alte grupuri interesate, ca si consumatori.

Ei formează o autoritate și aprobă aplicarea criteriilor stabilite, în clasificarea materialelor, fabricarea și furnizarea produselor, în testare și analiză, terminologie și furnizarea serviciilor.

În concluzie, Standardele Internaționale, reușesc să definească un model de lucru de referință pentru toate business-urile dintr-un sector de activitate. Prin faptul că răspund nevoilor pieței de consum, creează un limbaj comun între noi ca furnizori de servicii și clienții noștri.

Cât timp atingem așteptările clienților noștri, dar și pe ale noastre, construim o punte sigură și de încredere, pe care să ne întâlnim la mijloc, cu succes. Și mai mult decât atât, business-ul tău care acum se bucură de o piață locală/ națională, va putea cu ușurință să pătrundă pe orice piață internațională. Elementul de garanție puternic va fi certificarea ISO.

Ce părere ai acum despre standardizarea și certificarea ISO?

Mi-ar plăcea să știu dacă te interesează mai multe.

SOLICITĂ ȘEDINȚA GRATUITĂ DE CONSULTANȚĂ

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: