Audituri conform ISO 19011:2011
Ghid pentru auditarea sistemelor de management

Odată ce ați implementat un sistem de management conform unui standard ISO de referință trebuie să verificați conformitatea acestuia. Aici intervine nevoia unui audit intern pentru verificarea conformității cu standardul implementat.

Acest audit se desfășoară prin două metode:

               1. Auditul intern - care este efectuat de consultant și persoană din companie, instruită în acest sens, se verifică conformitatea cu cerințele standardului de referință.
               2. Auditul extern - efectuat de către un organism de certificare agreat de companie sau la recomandarea consultantului în funcție interesul companiei, care vine, evaluează sistemul de management implementat, certifică și emite certificatul ISO pentru standardul ISO ales.


  • Auditul intern este eficace și eficient atunci când este rezultatul organizării echipei de audit, a felului în care reușește să se integreze, dar mai ales a factorului uman și managementului performant al acesteia.
  • Eficiența auditului operational se poate exprima pe de-o parte în cifre (pagube recuperate, pierderi evitate, câștiguri realizate), dar și în alte rezultate cel puțin la fel de importante: pertinența recomandarilor formulate, actualizarea riscurilor entității, evidențierea oportunităților identificate și îmbunătățirea controlului intern;
  • Procesul de audit, în ansamblul lui, generează performanță și eficiență în măsura în care aduce elemente noi de bună practică, formulează și promovează propuneri pertinente de îmbunătățire a cadrului organizatoric care sunt agreate și implementate;
  • Auditul intern este un instrument care poate reuși să schimbe mentalități, atât la nivel de management, cât și la nivel de angajați.

Certificări pentru toate sistemele de management pentru care fac implementarea


Certificarea vine ca un pas firesc după decizia de a implementa un sistem de management în afacerea ta.

Este un proces care încununează schimbările pe care ai ales să le faci, chiar dacă este separat de implementarea unui standard ISO. Este efectuat de către organismele cu care lucrez în parteneriat ( le găsești aici ) și îți atestă oficial noul nivel la care ți-ai dus activitatea din firmă.

Fiind recunoscută ca reprezentant al acestor organisme de certificare, îți voi realiza auditul necesar care va valida calitatea serviciilor și produselor pe care le oferi clienților tăi, cât și transpunerea în activitate tot ce s-a declarat în documentația elaborată pe parcursul implementării sistemelor ISO.

Pentru a-ți clarifica orice aspect și a afla o ofertă, solicită o ședință de consultanță telefonică prin completare formularului AICI.


Calea Turzii nr.164 A,
Cluj, Cluj-Napoca,
Romania.

Urmareste-ne si aici: